Verbouwing Museumbrasserie Het Vijfde Caisson

Brasserie Vierbannen
20190308_081846 bijgesneden
Vierbannen Exterieur18TBF
IMG-20190407-WA0024
IMG-20190407-WA0035
Het Vijfde Caisson dak (1)
Het Vijfde Caisson auditorium
WhatsApp Image 2019-05-14 at 12.40.28

Project specificaties

Soort gebouw Museum

Type project Verbouw

Locatie Ouwerkerk

Status Opgeleverd

Een bezoek aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk wordt binnenkort nog aantrekkelijker! Momenteel wordt er in het aangekochte pand naast het museum druk verbouwd. Hier komt namelijk de nieuwe museumbrasserie en het kenniscentrum.

Razendsnelle verbouwing

In het gebouw met de nieuwe naam HET VIJFDE CAISSON komt niet alleen een brasserie, maar ook een auditorium, vergaderruimtes en kantoor. ServicebouwPlus zorgt ervoor dat de verbouwing van deze ruimtes in een heel kort tijdsbestek gerealiseerd wordt: 6 tot 7 weken!

Balkon wordt auditorium

Het auditorium biedt straks plaats aan honderd personen. Deze ruimte is ook nog te splitsen door een mobiele scheidingswand. Omdat het auditorium op de plek komt waar voorheen een inpandig balkon was, vergt dit wel wat bouwkundige aanpassingen. Zo maken we de ruimte wind- en waterdicht. Ook verzorgen we de complete afbouw, inclusief het schilderwerk en de vloerafwerking.

Over het Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons, in Ouwerkerk – Zeeland, die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat. Zodra je binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van ’53 tot nu. Het museum neemt je mee in de verhalen van mensen tijdens deze dramatische rampnacht en de gevolgen daarvan. Over de Ramp van ’53, over de wederopbouw en over de overstromingen die nog altijd, over heel de wereld, plaatsvinden.

Meer informatie

Benieuwd wat ServicebouwPlus voor u kan betekenen? Bel dan naar (088) 205 34 50 of mail naar service@bhv.jajo.com.

Ronald van DijkManager

Ook een project in gedachten?

Benieuwd wat ServicebouwPlus voor u kan betekenen? Neem contact op met onze specialist.

(088) 205 34 50    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.