download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube onderhoud renovatie verbouw
English |

Ombouw bedrijfsunits ProDelta

Rotterdam

ServicebouwPlus gaat in opdracht van ProDelta 7 units van elk 2.500 m2 ombouwen tot ADR-ruimtes. Drie units worden voorzien van onder meer Hi-ex outside air blusinstallaties. Alle units worden voorzien van verdiepingsvloeren, laadkuilen en loadingdocks. Kenmerkend is de snelle doorlooptijd van het project.

De bedrijfsunits bevinden zich in distributiecomplex “Commodity Park Rotterdam”. Dit complex is door ProDelta in 2008 op de Rotterdamse haven ontwikkeld en omvat 71.000 m2 hoogwaardige bedrijfsruimte. De opdracht is aan ServicebouwPlus gegund vanwege haar jarenlange ervaring in het verbouwen van bestaand bedrijfsmatig vastgoed.

De werkzaamheden
ServicebouwPlus verricht een grote diversiteit aan werkzaamheden om de units te transformeren tot ADR-ruimtes. Zo realiseren zij onder meer een pompkamer ten behoeve van de Hi-ex outside air blusinstallatie en plaatsen zij 3.000 m2 verdiepingsvloeren. Daarnaast worden de units  voorzien van in totaal 4 laadkuilen met 26 dockhuizen en equipment. De laad- en loskuilen dienen tevens als opslagcapaciteit voor het bluswater. Ze worden vloeistofkerend uitgevoerd en voorzien van goten. In twee units worden kantoor-, was-, kleedruimtes en kantine faciliteiten gecreëerd.

Visie ontwikkeling
Reeds bij de ontwikkeling van het gebouw in 2008 had ProDelta een duidelijke visie: de ontwikkeling van een complex welke geschikt is voor de opslag van ADR-, koopmansgoederen en commodities. Het gebouw is destijds al voorbereid op het inbouwen van entresolvloeren, loadingdocks en de units kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden.  ProDelta zorgt voor de benodigde (milieu)vergunningen voor de opslag van ADR-, koopmansgoederen en commodities voor het gehele park. Dit bespaart de huidige en toekomstige huurders ingewikkelde procedures en tijd.

Schuimtest
ServicebouwPlus is begin juni gestart met de werkzaamheden. Conform planning vindt er op 14 oktober a.s. - onder toeziend oog van alle betrokkenen en bevoegd gezag - een uitgebreide schuimtest plaats om de Hi-ex outside air blusinstallatie te testen. Na deze test monteert ServicebouwPlus de laatste gevoelige componenten zoals bijvoorbeeld lichtlijnen af. In november 2016 worden de units opgeleverd.

Over ProDelta
ProDelta werkt sinds 1946 vanuit de visie dat samenwerken op basis van een partnergedachte
ondernemen succesvol maakt. Zo zijn zij gegroeid tot een investeringsmaatschappij met een diverse, solide en zeer succesvolle vastgoedportefeuille.

Meer informatie

Benieuwd wat ServicebouwPlus voor u kan betekenen? Bel dan naar (088) 205 34 50 of mail naar info@servicebouwplus.jajo.com.

Groepsonderneming van Janssen de Jong