download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube onderhoud renovatie verbouw
English |

De werkdag van William Toelen

26.08.18

Na 29 jaar buitendienst en 3 jaar binnendienst komt William niet snel meer voor verrassingen te staan. Onze uitvoerder restyling houdt in elke situatie het hoofd koel.

William Toelen, uitvoerder restyling

Helpende hand

'Mijn werkdag kan ik in één woord omschrijven: onvoorspelbaar. En dat is ook precies waarom ik het zo leuk vind. Mail, telefoon, offertes maken, inkopen, naar klanten toe. En één telefoontje kan zomaar de hele planning omgooien, want een klant met schade gaat altijd voor. Geen probleem, als we maar kunnen helpen.

Boze kraaien

Boze kraaien

Hoewel ik buiten een mooie tijd heb gehad, zit ik nu op kantoor helemaal op mijn plek. Genoeg reuring, maar iets minder gekke dingen. Ik zal nooit vergeten dat ik ooit met een collega in de hoogwerker stond om een kraaiennest uit een overstort te verwijderen. Althans, ik was met het nest bezig en mijn collega stond naast me wild met een stok te zwaaien om de boze kraaien op afstand te houden!

Bekend terrein

Veel panden waar ik nu het onderhoud of een renovatie voor regel, ken ik goed. Ik heb ze zelf destijds mee gebouwd of onderhouden toen ik nog in de buitendienst zat. Als zo’n klant opbelt en vertelt waar het is, dan kan ik hem vaak al aanvullen: “Oh ja, die vier hallen met die hoge toren op de hoek en die fietsenstalling aan de achterkant”. Dat praat meteen een stuk makkelijker.

Trots

Buiten kom ik gelukkig nog steeds regelmatig. Als ik opnames ga doen of voor een oplevering. Dat laatste vind ik altijd erg leuk. Ik ben dan echt trots als ik zie wat we gemaakt hebben. Dat hebben we toch maar weer mooi geregeld met z’n allen! Op zo’n moment kom ik soms ook weer bekenden van vroeger tegen.

Jongetje met helm

Zo was ik laatst voor een oplevering van nieuwe lichtplaten bij een klant. Zo’n twintig jaar geleden had ik daar samen met zijn zoontje in de hoogwerker de vlag geplaatst op het hoogste punt. Toevallig liep de zoon (inmiddels geen zoontje meer) bij de oplevering ook rond. Mij herkende hij niet meer, maar zijn avontuur in de hoogwerker kon hij zich zeker nog herinneren!’

Groepsonderneming van Janssen de Jong