download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube onderhoud renovatie verbouw
English |

De werkdag van projectcoördinator Ronald van Dijk

22.03.19

In september 2018 begon Ronald van Dijk bij ServicebouwPlus. Weer een vroege vogel erbij, want Ronald wil knallen en daar hoort in de file staan niet bij. “Inderdaad, ik vertrek vroeg en dan sta ik in 30-35 minuten op het werk. Ik heb altijd in de bouw gewerkt en kom uit een echte ‘bouwfamilie’. Mijn vader is bijvoorbeeld uitvoerder en mijn oom is projectleider.”

Ronald van Dijk-ServicebouwPlus

Wat doet een projectcoördinator nou precies?

ServicebouwPlus adviseert en ondersteunt opdrachtgevers van bedrijfsmatig vastgoed met onderhoud, renovatie en verbouwingen. Jouw rol hierin is die van projectcoördinator. Wat houdt dat precies in? “Ik begeleid onze opdrachtgevers van A tot Z. Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend en dat maakt het soms wel lastig om uit te leggen hoe mijn werkdag eruit ziet. Maar ik zal een voorbeeld geven. Laatst werd ik gebeld door L&M uit Rijnsburg. Ze hebben een bedrijfspand wat pas een jaar oud is, maar er moest wat aangepast worden. Of ik langs kon komen om te kijken wat er mogelijk was. Bleek dat ze een afvalpers hadden aangeschaft voor het bloemenafval. Die pers kwam buiten te staan en het afval moest via de kortste weg naar die pers. Met een sparing in de buitenmuur konden we dat oplossen.

Toen ik daar was, kwam het gesprek ook op het onderhoud van het pand. Daar hadden ze eigenlijk nog niets voor geregeld. Ik kan me dat goed voorstellen, je hebt net een nieuw pand en dan ben je daar helemaal niet mee bezig. Als je net een nieuw huis hebt, denk je na een half jaar ook niet: ‘goh, wanneer moet ik de schilder bellen?’. Inmiddels hebben we een onderhoudscontract met ze afgesloten en zorgt ServicebouwPlus dat het pand er altijd picobello bij staat.”

Nieuwe panden en vrachtwagens

Ook telefoontjes van een hele andere aard komen bij Ronald terecht: “Schades en aanpassingen aan het gebouw bijvoorbeeld. Ongelofelijk hoe vaak vrachtwagens schade rijden aan gevels. Staat er weer één tegen een gloednieuw pand aan geparkeerd. Ik blijf me daarover verbazen. Zo zonde, maar voor ons weer werk natuurlijk.”

Wat maakt jouw werk zo leuk? “De diversiteit. Niet alleen het werk zelf, maar ook al die verschillende klanten waar je in de loop van de tijd echt een band mee opbouwt. Daar word ik wel blij van. Ik hou ervan om open met onze klanten om te gaan. Daarom vraag ik ze ook regelmatig om feedback. Bijvoorbeeld over hoe we onze offertes en onderhoudsaanbiedingen nog duidelijker en transparanter kunnen maken. Klant is koning hè.”

Bedrijfsuitje ServicebouwPlus

Met z'n neus in de boter

Gebeurt er nog meer leuks bij ServicebouwPlus, Ronald?
“Jazeker, toen ik hier in september begon viel ik meteen met mijn neus in de boter. In mijn eerste maand hadden we al een personeelsuitje. Een sportief dagje op het strand met suppen, blowkarten en nog meer leuke dingen. Een mooie manier om met veel collega’s kennis te maken. En ze meteen van hun sportiefste kant te zien!”

Lees meer over ServicebouwPlus

Groepsonderneming van Janssen de Jong