download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube onderhoud renovatie verbouw
English |

De werkdag van Projectvoorbereider Pascal Scheren

05.09.19

Een afspraak met collega Pascal begint steevast op tijd: “Ja, daar hou ik van”, lacht hij. “Op tijd komen en efficiënt werken. Als projectvoorbereider bij ServicebouwPlus bestaat een groot deel van mijn werk uit calculeren en dat komt uiteraard heel nauwkeurig.“

Projectvoorbereider Pascal Scheren

Van A tot Z betrokken

Maar calculeren is niet het enige wat Pascal doet. Projectvoorbereider bij ServicebouwPlus is een brede functie: “Het leuke aan mijn werk is dat ik van scratch af aan bij een project ben betrokken. In 2010 ben ik als calculator bij Hercuton begonnen en daar zat ik echt aan de kant van planontwikkeling. Omdat de projecten van ServicebouwPlus qua omvang kleiner zijn - veelal uitbreidingen en verbouwingen – ben je van A tot Z betrokken. Het is dus niet alleen calculeren, maar er komt ook een stukje ontwerp en constructie-opzet bij kijken en natuurlijk de werkvoorbereiding. Offertes opvragen, inkopen, communicatie met onderaannemers en leveranciers. Doordat de projecten kleiner zijn, werk ik nu ook aan meerdere projecten tegelijk. Dat maakt het werk afwisselend en dat ligt mij wel.”

Dat klinkt inderdaad als een afwisselende werkdag. Is er nog iets wat je zou willen veranderen? “In de toekomst wil ik vaker naar de bouwlocatie gaan om de situatie op te nemen. Natuurlijk kun je veel zien op tekeningen en foto’s, maar een bezoek aan de locatie voegt mijns inziens echt wat toe.

Uitbreiding Arie Aanen

Voldoening

Als we een project hebben opgeleverd en de opdrachtgever heeft gekregen wat hij voor ogen had toen hij het bouwtraject aanging, dan kan ik daar echt trots op zijn. Een mooi voorbeeld hiervan vind ik Inter-Sprint. Daar zijn we er, mede door een lang commercieel traject, volgens mij in geslaagd om de wensen van de klant op een goede manier in te vullen.

Ook aan projecten zoals de uitbreiding bij Arie Aanen en Teunissen & Becking in Almelo heb ik met veel plezier gewerkt. Natuurlijk gaat er weleens iets niet zoals je het gepland had, maar daar leer je weer van.”

Kantoor ServicebouwPlus

Groene werkplek

Wat vind je het leukst aan werken bij ServicebouwPlus? Ik heb veel vrijheid in mijn werk en dat zorgt ervoor dat je je verantwoordelijk voelt voor je werk. En natuurlijk is onze nieuwe werkplek heel mooi. Onlangs is het kantoor compleet verbouwd en het doet nu bijna huiselijk aan met veel groen (en zelfs goudvissen). Het is er lekker rustig werken.”

Groepsonderneming van Janssen de Jong