download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube onderhoud renovatie verbouw
English |

De werkdag van monteur Frits Schrader

07.11.19

Wout rijdt heen, Frits terug. Zo hebben onze collega’s uit Noordscheschut de ritten verdeeld. Naar ieders tevredenheid, want dan kan Frits ’s ochtends nog even slapen onderweg en Wout op de terugweg lekker bijkomen. Ze hoeven niet ver om elkaar op te halen, want ze wonen nog geen 50 meter van elkaar vandaan. Dat is pas carpoolen!

Frits Schrader

“In 2001 ben ik begonnen bij Hercuton en een jaar of twee geleden heb ik intern de overstap gemaakt naar ServicebouwPlus”, vertelt Frits. “Wout maakte destijds dezelfde overstap maar dan vanuit Remco Ruimtebouw en zo konden we met z’n tweeën aan de slag. We werken elke dag samen en zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Ik ben blij dat we zo’n klik hebben, want we weten precies wat we aan elkaar hebben.

Voordat ik bij Hercuton kwam heb ik trouwens ook nog een paar jaar bij Remco Ruimtebouw gewerkt. Toen na Hercuton ook Remco Ruimtebouw bij Janssen de Jong Groep kwam, had ik dus ineens weer dezelfde collega’s als vroeger!”

Alles voor de klant

En hoe bevalt het nu bij ServicebouwPlus? “Hartstikke goed, het is er gemoedelijk en we hebben veel vrijheid. Je weet welke klussen er op de agenda staan, maar je kunt zelf je tijd indelen. Dan bellen we even met de klant om af te spreken of het uitkomt dat we er de volgende ochtend om 7.00 uur staan. Het is fijn dat niet alles helemaal vastligt, want er komt ook weleens wat tussendoor.

Een tijdje terug werden we tijdens een klus bijvoorbeeld gebeld dat er bij een andere klant een hemelwaterafvoer was afgebroken. Toen hebben we onze werkzaamheden afgebroken en zijn daar meteen heengereden om een noodvoorziening aan te brengen. Het was al laat en we hadden niet al het benodigde materiaal bij ons, dus hebben we dat de volgende dag alsnog helemaal in orde gemaakt. En die klant waar we plotseling weg moesten had daar alle begrip voor. Het kan hem tenslotte ook overkomen en dan wil je ook dat er snel iemand komt. Dat waren twee tevreden opdrachtgevers op één dag.”

Toeren op de motor

Zie je Wout in het weekend ook nog? Jullie wonen tenslotte zo dicht bij elkaar: “Nee hoor, in het weekend gaan we onze eigen weg. Ik ga er graag op uit met de motor. Vaak samen met mijn zoon en vrienden, maar we zijn ook weleens met een paar collega’s gaan toeren. Dan zie je elkaar toch weer op een heel andere manier dan op de bouw!”

Groepsonderneming van Janssen de Jong