download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube onderhoud renovatie verbouw
English |

De werkdag van Jan de Bruijn

02.10.18

Voor veel klanten is onze collega Jan een bekend gezicht. Benieuwd hoe de werkdag van deze vroege vogel eruit ziet? Lees dan snel verder!

‘Waar is Jan?’

“Het is maar goed dat ik een ochtendmens ben. De wekker gaat bij mij al vroeg, want om 5.30 uur zit ik in de auto. Eerst naar de zaak spullen halen en dan op pad.

Bij veel klanten ben ik inmiddels kind aan huis. Ik werk hier al bijna veertien jaar en kom op veel plekken jaarlijks terug voor onderhoud. Klanten schijnen zelfs weleens ‘Waar is Jan?’ te zeggen als er een collega komt. Stiekem vind ik dat wel leuk om te horen.

Ik kom voor het werk vaak op plekken waar de gemiddelde bezoeker niet komt. En dan bedoel ik natuurlijk niet het dak, maar bijvoorbeeld productieruimtes of een laboratorium. Het is altijd interessant om te zien hoe het er ergens anders aan toe gaat, maar het betekent ook dat je discreet te werk moet gaan. Je krijgt echt een kijkje achter de schermen.”

Bossche Bollen

Zeg Jan, loopt het weleens anders dan gepland? “Jazeker, sowieso weet je bij een servicemelding eigenlijk nooit wat je precies gaat tegenkomen. Maar je komt ook weleens in een situatie waarin je uiteindelijk meer doet dan waar we voor worden ingehuurd. Een tijdje terug had ik bijvoorbeeld een renovatie-opdracht, maar de huurder en verhuurder lagen met elkaar overhoop. Ze werden het niet eens over aansprakelijkheid, wie de rekening moest gaan betalen etc. Uiteindelijk hebben wij bemiddeld en zijn ze er naar ieders tevredenheid uitgekomen. Ik beweer niet dat het door de doos Bossche Bollen kwam die we voor het personeel meenamen, maar het heeft vast een beetje meegeholpen.”

De lekkerste koffie

En gewoon uit nieuwsgierigheid, eet je je boterhammen nou elke dag in de auto of hoe zit dat? “Bij grote opdrachten hebben we onze eigen keet bij ons. Voor onderhouds- en kleine klussen doen we dat niet. Dan eten we onze boterhammen gewoon bij de klant. Al met al heb ik met mijn collega-monteurs al heel wat kantines en bedrijfsrestaurants van binnen gezien. We weten precies waar ze de beste koffie hebben, maar dat blijft uiteraard ook onder ons!”

Groepsonderneming van Janssen de Jong