download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube onderhoud renovatie verbouw
English |

De werkdag van Ivo Aarts

06.12.18

Onze collega Ivo Aarts is een drukbezet man. Gelukkig vond hij toch tijd om te vertellen hoe zijn werkdag eruit ziet en wat hij nou precies doet. Veel, dat kunnen we alvast verklappen!

“Ik begin het liefst vroeg om een uur of zeven, maar met kleine kinderen kan dat niet elke dag. Mijn werkdag begint tegenwoordig dus ook regelmatig ‘pas’ om half negen. Al heb er ik dan eigenlijk al een halve dag opzitten. Maar hoe vroeg ik ook start: eerst koffie en dan meteen aan de slag.

Bijna jubileum

Als projectcoördinator ben ik verantwoordelijk voor de uitbreidingen en aanpassingen van bestaande bedrijfspanden. Zo’n verbouwingstraject verzorgen we vanaf de vergunning en tekening tot en met de oplevering. Dat betekent dat ik zo’n vier à vijf keer per week bij opdrachtgevers aan tafel zit. Meestal voor een opname of offerte, maar ook tijdens de werkzaamheden houd ik natuurlijk een vinger aan de pols. Dik twaalf jaar geleden (ja, er komt een jubileum aan) ben ik bij Hercuton begonnen als uitvoerder. De ervaring die ik toen heb opgedaan, komt me nu nog steeds goed van pas.

Projectcoördinator Ivo Aarts

Als er verbouwd moet worden, merk ik vaak dat klanten daarmee worstelen. Er wordt iemand aangewezen om de verbouwing te gaan regelen, maar diegene heeft daar vaak geen ervaring mee. Waar begin je dan? Het is fijn als we daarbij kunnen helpen. En ik weet het, “ontzorgen” klinkt nogal cliché, maar het is wel wat we doen.”

Iets met een droogloopmat

En Ivo, zeg eens eerlijk: gaat er weleens iets anders dan je had gepland? “Daar moet ik toch echt ja op antwoorden. Om een voorbeeld te geven: een paar jaar geleden had ik een droogloopmat besteld voor een klant. Die kwam buiten voor de voordeur te liggen. Zag er prachtig uit, met een mooi rond uiteinde. Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat het geval twee centimeter hoog was en dat de deur daardoor niet meer open kon. De enige oplossing was om de bestrating te laten zakken. Zoiets gebeurt je natuurlijk geen tweede keer. Maar je begrijpt dat mijn collega’s die eerste keer nog steeds niet vergeten zijn.”, vertelt Ivo met een big smile.

Geen traditioneel bouwbedrijf

“Gelukkig zijn we een flexibel bedrijf en kan ik altijd rekenen op de inventiviteit van mijn collega’s. Dat is het fijne van ServicebouwPlus: we zijn geen traditioneel bouwbedrijf, maar kennen verschillende disciplines. We hebben een drukke onderhoudstak en daarnaast realiseren we jaarlijks diverse aanpassingen, uitbreidingen en renovaties van bedrijfspanden. En doordat we onderdeel zijn van een groter geheel (Cluster Bedrijfshuisvesting) hebben we een enorme kennis waar we op kunnen bouwen.”

Lees meer over ServicebouwPlus

Groepsonderneming van Janssen de Jong