Geplaatst op 23 april 2018

MVO en duurzame inzetbaarheid medewerkers aan elkaar gekoppeld

Sinds 2014 organiseren wij jaarlijks het vitaliteitsprogramma “Samen Bewegen”. Insteek hiervan is om gedurende 1 jaar samen met collega’s je gezondheid te verbeteren én daarnaast geld te verzamelen voor een goed doel.

Minimaal € 250,–

Ook dit jaar hebben onze medewerkers 3 goede doelen geselecteerd. Bij deelname aan een sportieve activiteit kunnen zij geld verdienen voor het doel van hun voorkeur. Op 31 december 2018 worden de bedragen opgeteld en aan de doelen overhandigd. Het Cluster Bedrijfshuisvesting heeft € 3.000,– beschikbaar gesteld voor Samen Bewegen 2018. Elk goed doel ontvangt minimaal € 250,– van dit totaalbedrag. Hoe hoog het exacte bedrag wordt wat ze ontvangen, hangt dus af van de sportieve inspanningen van onze medewerkers. Wij bieden onze medewerkers gedurende het jaar verschillende activiteiten aan. Dit jaar zijn dit onder meer een workshop kickboksen, een tennistoernooi, goalbal en een soccertoernooi.

Goede doelen in 2018

In 2018 zijn de volgende goede doelen aan Samen Bewegen gekoppeld:

Alzheimer Nederland
1 op de 5 mensen krijgt Dementie. Een verzamelnaam voor ruim 50 hersenziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven ze voorlichting over dementie, bieden ze ondersteuning en komen ze op voor betere zorg. Daarnaast maken ze wetenschappelijk onderzoek mogelijk, door financiële ondersteuning.
www.alzheimer-nederland.nl

Energy4All
Elke week worden er in Nederland 1 á 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Het is een genadeloze ziekte en er is nog geen medicijn. Maar liefst de helft overlijdt al voor hun 10e verjaardag en 70% van deze kinderen haalt de volwassen leeftijd niet. De stichting Energy4All wil deze kinderen helpen. In het onderzoek naar energiestofwisselingsziekte zijn in de afgelopen jaren een aantal zeer belangrijke stappen gezet, die hebben geleid tot een grote doorbraak. Met voldoende geld kan er al binnen 5 jaar een medicijn zijn voor de behandeling van deze ziekte.
www.Energy4All.nl

Retinoblastoom Centrum Nederland in het VU Amsterdam
Retinoblastoom is de naam voor een oogtumor bij kinderen. Dit wordt ook wel oogkanker of netvlieskanker genoemd. Retinoblastoom is een zeldzame vorm van oogkanker, die bij kinderen onder de vijf jaar voorkomt. Meestal wordt de ziekte al vóór de leeftijd van twee jaar vastgesteld. Bij Retinoblastoom komt het geld dat ze binnen krijgen van donaties direct ten goede van retinoblastoom. Dit kan zijn in de vorm van wetenschappelijk onderzoek of iets eenvoudigers. Zo hebben ze een kleurboek gemaakt om kinderen te informeren over de ziekte (Joey’s Speciale Oog) en bezitten zij een Ernie pop (met kunstoog) die gebruikt wordt om kinderen uitleg te geven over een oogoperatie.
www.retinoblastoom.nl.

Waardering
Wij worden elk jaar geraakt door de gesprekken met de ambassadeurs van de goede doelen. De meeste doelen zijn afhankelijk van donaties en we horen veel schrijnende verhalen. De medewerkers van ServicebouwPlus, Hercuton, Remco Ruimtebouw, Woody Building Concepts, Pvvt, Remco International en Ocmer zijn ontzettend trots dat zij met Samen Bewegen financiële steun kunnen bieden aan deze doelen.