Geplaatst op 16 februari 2018

Cis Vissers heeft namens KiKa een cheque ter waarde van € 1.000,– in ontvangst genomen. De cheque is uitgereikt door Christel Branten en wordt aangeboden namens ServicebouwPlus, Hercuton, Remco Ruimtebouw, Hafkon International en Pvvt. Het is het resultaat van het vitaliteitsprogramma “Samen Bewegen 2017”.

KiKa ontvangt cheque € 1.000,--Het doel van Samen Bewegen is om samen met collega’s je gezondheid te verbeteren én tegelijkertijd punten te verzamelen voor een van de drie gekozen goede doelen. KiKa is – net als in 2015 – op de 2e plaats geëindigd en ontvangt daarom € 1.000,–.

Wat doet KiKa?

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Donaties

KiKa is het enige goede doel in Nederland dat onderzoek doet naar álle vormen van kinderkanker. Kinderkanker is anders dan kanker bij volwassenen. Het is daarom belangrijk dat er apart wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar specifieke genetische eigenschappen van kinderkanker.

Donaties worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek in Nederland en ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Dit is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker. Hierdoor kunnen de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samenwerken om ervoor te zorgen dat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen.

Persoonlijke betrokkenheid

Christel Branten heeft KiKa begin 2017 voorgedragen als goed doel. “Helaas heb ik zelf in de nabije omgeving ervaren wat kanker met een kind en het gezin doet. Ik ben blij dat wij op deze manier een bijdrage hebben kunnen leveren aan de onderzoeken die KiKa verricht.”

Wij danken Christel voor haar betrokkenheid en Cis voor het openhartige gesprek. Tot slot wensen wij KiKa veel succes met nastreven van haar doelstelling en het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek.

Wil je meer weten over KiKa? Ga dan naar hun website: www.kika.nl.