Geplaatst op 02 februari 2018

Toine van Leer heeft een cheque ter waarde van € 1.500,– overhandigd aan Niek Splinter, voorzitter van de Stichting fondswerving van Hospice Francinus de Wind. Deze cheque wordt aangeboden namens ServicebouwPlus, Hercuton, Remco Ruimtebouw, Woody Building Concepts, Pvvt, Remco International en Ocmer. Het is het resultaat van het vitaliteitsprogramma “Samen Bewegen 2017”.

Het doel van Samen Bewegen is om samen met collega’s je gezondheid te verbeteren én tegelijkertijd punten te verzamelen voor een van de drie gekozen goede doelen. Hospice Francinus de Wind in Waalwijk is dit jaar met ruime voorsprong op de 1e plaats geëindigd.

Laatste levensfase

Hospice Francinus de Wind biedt zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Natuurlijk willen de meeste mensen deze periode doorbrengen in de liefdevolle omgeving van hun naasten, maar soms kan dat niet huiselijke kring. Het hospice biedt een warm, alternatief thuis met deskundige begeleiding en vierentwintig-uurs zorg op individueel niveau. Er is een medisch team van verpleegkundigen, artsen en paramedici, ondersteunt door een betrokken team van 70 vrijwilligers.

Donatie € 1.500 aan Hospice Francinus de Wind

Niek Splinter “Het hospice is in 2004 opgericht door de industrieel Francinus de Wind. Het ligt naast verpleeghuis Eikendonk en beschikt over 8 appartementen welke permanent bezet zijn. Onze gasten zijn terminaal en hebben een levensverwachting van minder dan 3 maanden. Ons team van medici en vrijwilligers doet er dan ook alles aan om deze laatste levensfase zo prettig mogelijk te laten verlopen en een gevoel van thuis te creëren. Bezoek is 24 uur per dag welkom en de mooie inrichting van de kamers mag aangevuld worden met persoonlijke spullen. De vergoeding die wij van overheidswege en via de verzekering ontvangen, is helaas bij lange na niet kostendekkend. We zijn daarom blij met onze vaste donateurs en acties zoals die van jullie!”

Regionale binding

Toine van Leer heeft Hospice Francinus de Wind begin 2017 voorgedragen als goed doel. “Mijn vrouw Angelique werkt in het nabijgelegen woonzorgcentrum Eikendonk. Toen ik het thuis over Samen Bewegen had, kwamen we al snel tot de conclusie dat het geweldig zou zijn als we het hospice als regionaal doel zouden kunnen steunen.” Nadat het als 1 van de 3 goede doelen gekozen was door alle medewerkers, heeft Toine het hele jaar lopen lobbyen om zoveel mogelijk punten voor het hospice te verkrijgen. En met succes!

Wij danken Toine voor zijn sportieve inzet en Niek voor het prettige gesprek. Tot slot wensen wij Hospice Francinus de Wind veel succes bij de waardevolle zorg die zij bieden.