Geplaatst op 07 maart 2019

Donatie € 1.073,75 aan Alzheimer NederlandDirk Verkerk heeft een cheque overhandigd ter waarde van € 1.073,75 aan Ria Wijnen, voorzitter Afdeling Midden-Brabant van Alzheimer Nederland. Deze cheque wordt aangeboden namens ServicebouwPlus, Hercuton, Remco Ruimtebouw, Woody Building Concepts, Pvvt, Remco International en Ocmer. Het is het resultaat van het vitaliteitsprogramma “Samen Bewegen 2018”. Het doel van Samen Bewegen is om samen met collega’s je gezondheid te verbeteren én tegelijkertijd geld te verdienen voor een van de drie gekozen goede doelen. In 2018 waren dit Alzheimer Nederland, stichting Energy4All en Retinoblastoom Vereniging Nederland.

Over Stichting Alzheimer Nederland

Stichting Alzheimer Nederland zet zich sinds 1984 in voor mensen met dementie en hun dierbaren. Met ongeveer 90 medewerkers en 3.700 vrijwilligers werken ze aan een toekomst zonder dementie en aan de kwaliteit van leven van patiënten nu. Ze geven voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, bieden ondersteuning en komen op voor betere zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland werkt nauw samen met regionale en landelijke zorginstellingen en zamelt geld in voor onder andere wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Regionale initiatieven

Ria Wijnen: “Naast onderzoek gaat er ook geld naar goede zorg. In onze regio zijn we bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een keten waarin we mensen begeleiden vanaf het eerste teken van dementie tot en met een plaats in het verpleeghuis. Ook leveren we een bijdrage aan het opzetten van de eerste ‘dementievriendelijke regio’ in Brabant. De negen gemeenten in de regio Hart van Brabant (waar ook de gemeenten Heusden en Waalwijk onder vallen) zijn samen actief om te zorgen dat er aandacht is voor mensen met dementie én hun mantelzorgers. Iedere gemeente organiseert eigen acties om de bewustwording over dementie en participatie van mensen met dementie te vergroten. Dit doen ze samen met organisaties, ondernemers en vrijwilligers.“

De impact van dementie

Dirk Verkerk droeg Alzheimer Nederland begin 2018 voor als één van de goede doelen voor Samen Bewegen. “Toen bij mijn oma Alzheimer geconstateerd werd, zag ik van dichtbij wat een impact de ziekte heeft. Op mijn oma zelf natuurlijk, maar ook op de familie en omgeving. Er is helaas nog geen medicijn, maar gezond leven kan helpen om de ziekte te voorkomen of te remmen. Voldoende bewegen hoort hier ook bij. Vandaar dat ik Alzheimer Nederland een toepasselijk doel vond voor Samen Bewegen.”

Wij wensen Alzheimer veel succes bij het waardevolle werk wat zij verrichten.

Wil je meer weten over Alzheimer Nederland? Ga dan naar de website: www.alzheimer-nederland.nl.