Geplaatst op 11 februari 2019

Namens RBVN heeft Mirella van der Berk samen met haar zoontje Sven een cheque ter waarde van € 831,50 in ontvangst genomen. De cheque wordt aangeboden namens ServicebouwPlus, Hercuton, Remco Ruimtebouw, Woody Building Concepts, Pvvt, Remco International en Ocmer. Het is het resultaat van het vitaliteitsprogramma “Samen Bewegen 2018”.

Het doel van Samen Bewegen is om samen met collega’s je gezondheid te verbeteren én tegelijkertijd punten te verzamelen voor een van de drie gekozen goede doelen. Retinoblastoom Vereniging Nederland is één van deze doelen.

Wat is Retinoblastoom?

Retinoblastoom is een zeldzame vorm van oogkanker, die bij kinderen onder de vijf jaar voorkomt. Meestal wordt de ziekte al vóór de leeftijd van twee jaar vastgesteld. Helaas lukt het nog niet in alle gevallen om het gezichtsvermogen te behouden. Daarom wordt er op vele plaatsen in de wereld gezocht naar betere behandelingsmethoden. Ook probeert men manieren te vinden om de schadelijke neveneffecten van de behandeling te beperken. Verder blijft vroegtijdige diagnose van retinoblastoom een aandachtspunt voor de toekomst.

Over Retinoblastoom Vereniging Nederland

RBVN wil kinderen bij wie retinoblastoom is vastgesteld ondersteunen en informeren. Daarbij wordt de directe omgeving niet vergeten. Donaties komen direct ten goede van retinoblastoom. Dit kan zijn in de vorm van wetenschappelijk onderzoek of iets eenvoudigers zoals een kleurboek om kinderen te informeren over de ziekte of een pop die gebruikt wordt om kinderen uitleg te geven over een oogoperatie.