Make-over gevel BERCO B.V. in Schijndel

Van A tot Z betrokken

Maar calculeren is niet het enige wat Pascal doet. Projectvoorbereider bij ServicebouwPlus is een brede functie: “Het leuke aan mijn werk is dat ik van scratch af aan bij een project ben betrokken. In 2010 ben ik als calculator bij Hercuton begonnen en daar zat ik echt aan de kant van planontwikkeling. Omdat de projecten van ServicebouwPlus qua omvang kleiner zijn – veelal uitbreidingen en verbouwingen – ben je van A tot Z betrokken. Het is dus niet alleen calculeren, maar er komt ook een stukje ontwerp en constructie-opzet bij kijken en natuurlijk de werkvoorbereiding. Offertes opvragen, inkopen, communicatie met onderaannemers en leveranciers. Doordat de projecten kleiner zijn, werk ik nu ook aan meerdere projecten tegelijk. Dat maakt het werk afwisselend en dat ligt mij wel.”

Dat klinkt inderdaad als een afwisselende werkdag. Is er nog iets wat je zou willen veranderen? “In de toekomst wil ik vaker naar de bouwlocatie gaan om de situatie op te nemen. Natuurlijk kun je veel zien op tekeningen en foto’s, maar een bezoek aan de locatie voegt mijns inziens echt wat toe.

Foto contentpagina 620x375 px

Groene werkplek

Wat vind je het leukst aan werken bij ServicebouwPlus? Ik heb veel vrijheid in mijn werk en dat zorgt ervoor dat je je verantwoordelijk voelt voor je werk. En natuurlijk is onze nieuwe werkplek heel mooi. Onlangs is het kantoor compleet verbouwd en het doet nu bijna huiselijk aan met veel groen (en zelfs goudvissen). Het is er lekker rustig werken.”

Lees ook de ervaring van andere collega's