
“Het is maar goed dat ik een ochtendmens ben. De wekker gaat bij mij al vroeg, want om 5.30 uur zit ik in de auto. Eerst naar de zaak spullen halen en dan op pad.
Ik kom voor het werk vaak op plekken waar de gemiddelde bezoeker niet komt. En dan bedoel ik natuurlijk niet het dak, maar bijvoorbeeld productieruimtes of een laboratorium. Het is altijd interessant om te zien hoe het er ergens anders aan toe gaat, maar het betekent ook dat je discreet te werk moet gaan. Je krijgt echt een kijkje achter de schermen.”
Zeg Jan, loopt het weleens anders dan gepland? “Jazeker, sowieso weet je bij een servicemelding eigenlijk nooit wat je precies gaat tegenkomen. Maar je komt ook weleens in een situatie waarin je uiteindelijk meer doet dan waar we voor worden ingehuurd. Een tijdje terug had ik bijvoorbeeld een renovatie-opdracht, maar de huurder en verhuurder lagen met elkaar overhoop. Ze werden het niet eens over aansprakelijkheid, wie de rekening moest gaan betalen etc. Uiteindelijk hebben wij bemiddeld en zijn ze er naar ieders tevredenheid uitgekomen. Ik beweer niet dat het door de doos Bossche Bollen kwam die we voor het personeel meenamen, maar het heeft vast een beetje meegeholpen.”
En gewoon uit nieuwsgierigheid, eet je je boterhammen nou elke dag in de auto of hoe zit dat? “Bij grote opdrachten hebben we onze eigen keet bij ons. Voor onderhouds- en kleine klussen doen we dat niet. Dan eten we onze boterhammen gewoon bij de klant. Al met al heb ik met mijn collega-monteurs al heel wat kantines en bedrijfsrestaurants van binnen gezien. We weten precies waar ze de beste koffie hebben, maar dat blijft uiteraard ook onder ons!”