Auteur: Ronald van Dijk

De winter is voorbij, laat de zon maar komen! Voorlopig geen kans meer op lekkages denkt u misschien. Maar juist nu is het moment om de oorzaken van lekkage aan te pakken. De vier belangrijkste oorzaken én hoe u ze kunt voorkomen hebben we op een rijtje gezet.

1. Verstopte dakgoten en hemelwaterafvoeren

Maak regelmatig de goten van uw bedrijfspand schoon. Staan er veel bomen in de omgeving? Maak ze dan gerust wat vaker schoon. Bladeren en takjes zorgen al snel voor veel vervuiling in de goten. Check ook regelmatig de toevoer tot de hemelwaterafvoeren en plaats roosters, die houden veel vuiligheid tegen.

 

2. Schade door dakwerkzaamheden

Scherpe voorwerpen of zwaar gereedschap die op de dakbedekking vallen, vonkjes bij het lassen etc. Een gat, scheur of andere beschadiging is snel gemaakt. Op sommige soorten dakbedekking kan een gaatje ter grootte van een speldenknop op termijn al schade veroorzaken. Wees daarom alert als er op uw dak gewerkt wordt en probeer gevoelige plekken af te dekken met bijvoorbeeld vlonders.

 

3. Stormschade

Bij harde wind kunnen er enorme krachten vrijkomen. Zelfs de beste dakbedekking, wandpanelen of lichtkoepels zijn daar soms niet tegen bestand. Het gevolg? De boel raakt los, waardoor vaak ook lekkage ontstaat. Wordt er zwaar weer voorspeld, inspecteer dan vooraf of alles nog goed vastzit en zorg dat luiken, dakramen etc. goed afgesloten zijn. Toch schade? Bel dan zo snel mogelijk een specialist. Een noodreparatie is meestal snel geregeld.

4. Achterstallig onderhoud

Dakbedekking en kitvoegen gaan niet eeuwig mee. Dat betekent dat slechte plekken op tijd hersteld moeten worden. Laat bij twijfel een specialist kijken of er onderhoud of vervanging nodig is. Beter op tijd onderhoud plegen dan op den duur lekkage met alle bijkomende schade.

Geen tijd of mankracht om zelf uw bedrijfspand in optimale conditie te houden? Neem gerust contact met ons op. We kijken graag samen wat we voor u kunnen betekenen.

En gaat u toch zelf het dak op? Denk dan aan uw veiligheid! Trek veiligheidsschoenen aan en zorg dat u aangelijnd bent.

Meer informatie

Benieuwd wat ServicebouwPlus voor u kan betekenen? Bel dan naar (088) 205 34 50 of mail naar service@bhv.jajo.com.

Ronald van Dijk
Manager ServicebouwPlus