Auteur: Ronald van Dijk

Het gebeurt vaak ongemerkt. Je bedrijf wordt groter, maar je pand groeit niet mee. Op kantoor schuif je wat met bureaus en iedereen schikt een beetje in, maar het blijft behelpen. De kantine kan wel een opfrisser gebruiken en in de productieruimte is geen ruimte meer voor die nieuwe machine. En dan de buitenkant. Er komt een moment dat je denkt: “Die gevel, dat kan echt niet meer.”

Herkenbaar? In dit blog laat ik zien wat je hieraan kunt doen.

Revitalisering: van gedateerd naar up-to-date

Dan maar op zoek naar een ander pand? Dat kan, maar in veel gevallen is revitalisering een prima alternatief. Met revitalisering bedoel ik het upgraden van een gebouw. Je maakt het mooier, comfortabeler, duurzamer en zorgt ervoor dat de bestaande ruimte beter wordt benut.

Er zijn talloze mogelijkheden om een gedateerd pand te revitaliseren, variërend van een kleine ingreep tot een totale metamorfose. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe, frisse ‘look & feel’ creëren voor het interieur. Maar ook een complete herbestemming of herindeling van een kantoor of bedrijfspand is mogelijk. Hierdoor behoudt het vastgoed zijn waarde.

Benut de ruimte optimaal

Ik zal een voorbeeld geven: een van onze relaties, een verpakkingsbedrijf in groente en fruit, kampte met ruimtegebrek in de verpakkingsruimte. ServicebouwPlus heeft dat opgelost door de afgelopen jaren meerdere malen extra verdiepingsvloeren te realiseren, waardoor het vloeroppervlak flink werd vergroot. De ruimte wordt nu optimaal benut.

Meer werkplezier in een prettige omgeving

Een revitalisering van een hele andere orde is de verhuizing van een van onze vaste opdrachtgevers naar een kantoor aan de Zuidas in Amsterdam. De bestaande kantooretage is daar compleet gestript en opnieuw ingedeeld en ingericht. Het interieur ziet er nu lekker fris uit en helemaal van deze tijd. Daarnaast zijn ook de installaties aangepast, zodat er een comfortabel en gezond werkklimaat is ontstaan. Dat het daar prettig werken is hoef ik niet verder uit te leggen.

Wat kost zo’n revitalisering wel niet?

Revitaliseren is investeren in een toekomstbestendig gebouw. Door te isoleren en gebruik te maken van slimme installaties gaan de energiekosten omlaag. Daarnaast dalen vaak de onderhoudskosten door de toepassing van moderne, onderhoudsarme materialen. Hierdoor kunnen de huuropbrengsten verhoogd worden of de huurtermijnen verlengd.

Heb je ook het gevoel dat je bedrijfspand niet meer ‘past’? Laat je dan eens vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. We komen vaak tot verrassende oplossingen.

Ronald van Dijk
Manager ServicebouwPlus

Neem contact op